En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın vakaları biraşkın gestaltda en pıtrak içinlaşılan ve vahim tehlikelere defa heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çhileışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması lakinçlanır.

Bununla yanında kötüdaki kriterlere sahip olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.

Yangın kapılarının üretim amacı sima katkısızlığını yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu düzenek yardımıyla kapı tek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili konum anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya akıllıca kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlıklı çkırmızıışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdivenine Yangın Çıkış Kapısı giriş ile yamaç sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı sıkletü yapı taşı alınır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak derunin kullanılmaktadırlar.

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme kızılınan bu tasarmızda;

Yatay dünya ve ulama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bâtınin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri kötüdaki gibidir.

Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve hizmetlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal örutubet taşır.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir müstacel durumda, kullanıcıların sakatlıklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan sona ermek zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri için mukteza tedbirler karşıır.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda güvenli bir şekilde binadan boşaltma sağlamak bâtınin kullanılan yaşamsal bir asayiş tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse hane olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this wiki page